Welkom

De Drie Klavertjes doet aan groepsopvang en kan 29 kinderen tegelijkertijd opvangen. De kinderen worden dan ook in 2 groepen verdeeld naargelang ze jonger of ouder zijn dan 16 maanden, de babygroep en de peutergroep.

Voor de baby’s zullen wij in de eerste plaats instaan voor de dagelijks verzorging. Daarnaast is er het aanbieden van speelgoed, boeken, activiteiten (zoals schilderen, knutselen) en je kind in contact laten komen met uiteenlopende prikkels met als doel zoveel mogelijk kennis en ervaringen op te doen.

Voor de peuters geldt nog steeds de verzorging, maar andere aspecten komen meer op de voorgrond. Een aantal voorbeelden zijn: zindelijkheidstraining, het leren samenspelen, het verder ontwikkelen van de taal, de grove motoriek, de fijne motoriek, het leren delen met elkaar, stilaan bepaalde begrippen aanleren zoals tijd, kleurenkennis, enz.

Al dit zal zoals bij de baby’s op een spontane, speelse en creatieve manier aangebracht worden.

Je kind springt pas van groepje als hij/zij er klaar voor is. Dit wordt samen met de ouders besproken.

In een gezellige huiselijke sfeer willen we zoveel mogelijk kansen tot ontplooiing bieden aan de kinderen. Spelen, dansen, feesten, buiten spelen hoort er allemaal bij.